Friday, November 12, 2010

KAD UCAPAN UNTUK BAKAL PENGANTIN, INSYAALLAH.

بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah...syukur pada Allah. Ana telah mendapat satu perkhabaran bahawa dua rakan blog ana ni yang juga rakan seusaha akan melangsungkan perkahwinan pada pertengahan bulan 12 nanti Insyaallah. Mereka ialah Ustaz Ishak Zaini & bakal isterinya Umu Anisah. Diucapkan jazakumullah khairan atas undangan tersebut. Gembira tak terkata.

Erm...ana takde la nak bagi lagu kahwin macam Cikgu Sue (sebab dia dah ambik dulu, lagipun bakal pengantin tak larat pulak nak dengar banyak-bayak kali, hehe), Cuma nak bagi sekeping kad je, untuk dikongsi dua. Ustaz & Umu simpan la kad ni buat kenang-kenangan ye, Terpatri sudah nama mereka dekat kad tu....

Tiada apa yang nak dinukilkan untuk mereka, melainkan ucapan tahniah dan doa daripada ana & suami... Semoga perkahwinan ini mendapat berkat & rahmat daripada Allah Subhanahu Wataala. Semoga kalian berdua terus bertambah jazbah untuk menjalankan usaha dakwah. Amin...

InsyaAllah...lepas ni kita tunggu pula berita perkhabaran dari adik-adik kita yang lain ya...

Wallahu alam.

16 comments:

Cikgu Sue [CS] said...

salalm aa,
hehehehe...Ya Allah hepi sgguh kakak2 di alam maya ni...InsyaAllah doakan yg terbaik utk mereka..smoga diberkati Allah setiap detik yg dilalui bersama..

p/s:if aa diizin Allah utk hadhir ke majlis mereka, kirimkan salam CS yer..CS xdpt hadir kerana sdg keluar masturat 40 hari, InsyaAllah.

aliaazuan said...

salam CS,

Ha, tu lah.Mmg gembira sgt.

InsyaAllah..hjt tu mcm nak pegi, tp takaza agama sdg mnanti, insyaallah 10 @ 15 dys. Jika tak dpt gi ke mjls, tringin juga nk ziarah lain kali. CS nk ke IPB atau local? Alhmdulillah smoga Allah mudahkn...

Ishak Zaini said...

Aslmkm ustzh aliaazuan.

Kalau Umu tengok mestia dia terharu ni. Hehe. Jazakillah. Tunggu Umu la yang beri komen balas nanti ye.

aliaazuan said...

Salam Ustz Ishak,

Biasa la ustz, ana tak pandai nak karang madah, sajak, pantun ke...ni je la yg mampu dititipkan utk bakal mempelai.Jazakallahu khairan.

Cikgu Sue [CS] said...

salam aa,
hmm local insyaAllah..IPB lom ckup syarat lg..xlepas ms tafakud hr tu..Almaklumlah org baru...InsyaAllah smoga Allah izinkan 1hari nnt.. =)

umu6point said...

Assalamualaikum kak Aliaazuan yg di sayangi..hihii..

Kalau cikgu sue bagi lagu, nenek tua bagi pantun, baya dengan untaian doanya dan akak pula bagi kad ye. Segala puji bagi Allah yg mengalirkan rasa kasih syg kalian kepada umu...rasa terharu sangat2.

InsyaAllah akan umu simpan kad indah atas tu sebagai kenang kenangan dari akak.. Jazakillah atas usahanya. Doa-doa akak sangat berharga untuk umu. Jika tidak memberatkan, jemput ke walimah kami ye :)

aliaazuan said...

Salam CS,

Alhmdulillah, mane2 tmpt yg Allah pilih lah ye. InsyaAllah moga CS dpt lesen ipb juga 3 thn lg.

aliaazuan said...

salam Umu,

Takde apa nk bg kat Umu, itu je la..hrp Umu sudi mnerimanya.

Smoga baik2 smuanya yer...

Captain said...

salam,

Ingat anak aliaazuan yang nak kahwin....

aliaazuan said...

Salam Capt.

Jazakallah khir atas komennya.Hehehe..Capt ni..., jenuh ana gelak sorg2. smpainya hti Capt ingat anak ana pulak yg nk kawen.hehe..gelihti sgguh.

Ssungguhnya,utk pngtahuan Capt,jika dikira melalui cmpur,tolak,kali,bahagi (atau rumus algebra skalipun),dgn umur & jangka hyt prkhwinan ana ni, kalau ada anak pun mmg takleh nk dikawinkn lg, sbb confirm budk tu blom ckup umur.Err, capt fhm ker citer ana yg berbelit2 ni? hehehe.(nak gelihati lg ni).

ukhti,mardhiah said...

salam
wahh....doakan majlisnya barokah kak aliaazuan
=)

aliaazuan said...

Salam Mardhiah.

InsyaAllah...ikut jln sunnah.

Bijen M. said...

Salam.
Woah.
Teringin nak pi kenduri tu.
Tapi jauh.
Ha ha ha.
Doa moga saya sampai ke sana dapat makan nasi kenduri.
Hak hak hak!

ukhti,mardhiah said...

kpd tuan bijen,
kalau tuan kata nak dtg,t mard suruh kak umu simpan hidangan special untuk org PB.
kalau x sempat dtg..minta doanya tuan bijen.
(",)

aliaazuan said...

Salam Tuan Bijen,

Pakat-pakatla dgn kengkawan,konvoi pegi kenduri.

aliaazuan said...

Salam Mard,

Oh, tgh ckp ngan Tuan Bijen eh..hehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails